Zoeken

Moord op Marokkaan voor zijn kinderen in Parijs: hoe vordert het onderzoek?

5 maart 2024 - 13:00 - Marokko

©

De Franse politie is druk bezig met de opsporing van de moordenaars van Moustapha, de 57-jarige Marokkaan die op 1 maart 2023 in de Parijse voorstad Garges-lès-Gonesse werd doodgeschoten. Er wordt ook onderzocht of er een verband is met de moord op zijn schoonzoon Amine Benouda, een jaar eerder.

Inmiddels is er een 20-jarige man opgepakt die mogelijk betrokken was bij de organisatie van de dubbele moord. Hij is na verhoor weer vrijgelaten. Eerder werden al twee andere verdachten gearresteerd.

Lees ook: Marokkaan doodgeschoten in bijzijn van dochtertjes in Frankrijk

In totaal zijn er tien verdachten in beeld in de zaak-Benouda, van wie twee de directe daders zijn. Vier van hen hebben toegegeven dat ze logistiek ondersteuning hebben geboden bij de moord, en een vijfde heeft bekend de vluchtauto in brand te hebben gestoken. Zeven van de verdachten zijn in voorlopige hechtenis genomen.

Lees ook: Tiener opgepakt voor moord op Marokkaanse studente in Frankrijk

Moustapha werd doodgeschoten toen hij in zijn huis in Garges-lès-Gonesse was. Hij zou eerder al zijn bedreigd. De politie vermoedt dat Amine en zijn broer betrokken waren bij drugshandel. Een zekere Kimo, die nog voortvluchtig is, zou zijn ingehuurd om de concurrentie uit te schakelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team