Zoeken

Marokkaanse uitvinding wint prijs in VS

11 augustus 2022 - 16:20 - Wereld

©

Marokko heeft een gouden medaille gewonnen op de derde internationale beurs voor uitvindingen en technologische innovatie, de All American Davinci. Dit evenement vond plaats in de Verenigde Staten van 3 tot 4 augustus.

Tijdens een ceremonie die werd georganiseerd door de Southern Utah University USA, het American Innovation and Invention Institute en de International Alliance of Innovation and Invention Associations, werd de medaille uitgereikt aan de Marokkaanse School voor Ingenieurswetenschappen (EMSI).

Lees ook: Marokko maakt robot om schorpioenengif op te vangen

In een verklaring van het EMSI staat dat een uitvinding van het laboratorium voor onderzoek, ontwikkeling en innovatie "Smartilab" in de prijzen is gevallen. Dit is een intelligent netwerksysteem dat maritieme, weer- en andere gegevens in real time kan verzamelen en doorsturen. Dit netwerk bestaat uit intelligente robots, elk uitgerust met één of meer sensoren waarmee milieu-, weer-, militaire, maritieme en andere informatie kan worden verzameld.

Lees ook: Marokko wint meerdere prijzen op Uitvindersbeurs Genève

Met deze nieuwe technologie kunnen grote gebieden van de zee worden gescand om de dichtheid en de bewegingen van vissen in het gewenste gebied te bepalen, aldus dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team