Zoeken

Marokkaanse tiener onterecht beschuldig van aanslagen Boston

19 april 2013 - 20:33 - Wereld

©

Salaheddine Barhoum, 17-jarige Marokkaan, werd eerder deze week door de New York Post, onterecht als verdachte aangegeven voor de bomaanslagen van de Boston marathon.

De krant zette deze week op de voorpagina een foto van Salaheddine samen met zijn vriend Yassine Zaime, met de titel "Bag man". Daarbij schreef de krant dat de jongens werden gezocht door de FBI. De foto kwamen intussen ook op het internet.

Ondanks dat de krant later liet weten dat de jongens niet verdacht waren, voelt Salaheddine zich bedreigd. Zijn vader, die vijf jaar geleden naar Amerika verhuisde, vreest voor het leven van zijn zoon, maar ook voor zijn vrouw en twee dochters.

De New York Post kreeg door de zaak veel kritiek van andere media. Toch houdt de krant vol dat de foto onder de politie was verspreid met de vraag om meer informatie over de tieners.

Intussen is een eerste verdachte, de Russische Tamerlan Tsarnaev, door de politie neergeschoten. Zijn broer, de 19-jarige Dzohkhar Tsarnaev, wordt nog gezocht.

Bij de aanslagen vielen drie doden en 175 gewonden. De bommen waren in zwarte rugzakken verstopt en nabij de finishlijn van de Boston Marathon achtergelaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team