Zoeken

Spanje pakt Marokkaan op met profiel bommenleggers Boston

24 april 2013 - 16:31 - Wereld

©

De Spaanse politie heeft twee aanhangers van Al Qaeda in de Maghreb, gearresteerd in Murcia en Zaragoza. De twee vermeende terreurverdachten, een Marokkaan en een Algerijn, hebben "hetzelfde profiel" als de daders van de bomaanslag op de Boston Marathon.

De twee werden al meer dan anderhalf jaar in het oog gehouden door de Spaanse politie. De Algerijnse Nou Mediouni en de Marokkaanse Hassan el Jaaouani, radicaliseerden op internet. Zij plaatsten ook lovende berichten over de terreuraanslagen in Boston.

Volgens de politie had Nou Mediouni de opdracht gekregen zich naar een trainingskamp in het noorden van Mali te begeven. Hassan El Jaaouani werd door dezelfde mensen uit Mali en Spanje aangeworven. Een van zijn contacten wordt gelinkt aan de ontvoering van Fransen in Niger in januari 2011. Dat meldt het Spaanse minister van Binnenlandse Zaken.

Volgens gerechtelijke bronnen geciteerd door El Mundo, hebben de jongens geen banden met de daders van de aanslag in Boston. Donderdag verschijnen ze alle twee voor de rechter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team