Zoeken

Marokkaanse telecombedrijven blokkeren oproepen via Whatsapp, Viber en Skype

6 januari 2016 - 11:00 - Marokko

©

De drie Marokkaanse telecommunicatiebedrijven worden ervan verdacht telefonische oproepen via apps te hebben geblokkeerd. De informatie werd niet officieel bevestigd.

Uit de vele berichten op sociale media blijkt dat telefoonoproepen via apps zoals Whatsapp, Viber en Skype via 3G en 4G internetverbindingen, sinds enkele dagen niet meer mogelijk zijn. Enkel de oproepen zijn geblokkeerd, berichten of foto’s versturen kan nog wel.

Maroc Telecom, Meditel en Inwi weigeren momenteel op de informatie te reageren, ondanks de vele vragen op hun Twitter en Facebookpagina’s.

Het is niet de eerste keer dat dergelijke apps in Marokko worden geblokkeerd. Een tweetal jaar geleden had Itissalat Al Maghrib gedurende meerdere weken Viber geblokkeerd. Nog twee jaar eerder had de groep hetzelfde gedaan met Skype. Beide keren kwam de groep door de vele klachten terug op zijn besluit.

Het Marokkaans staatsagentschap voor telecommunicatie ANRT had ons toen uitgelegd dat de telecommunicatiebedrijven het recht hadden om deze apps te blokkeren. De apps moeten namelijk een licentie hebben voor de commerciële exploitatie van VoIP-telefonie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team