Zoeken

Marokkaanse Syriëgangers vragen om gerepatrieerd te worden

29 oktober 2019 - 17:40 - Wereld

©

Meerdere Marokkaanse Syriëgangers hebben aan de Marokkaanse autoriteiten gevraagd om te worden gerepatrieerd om aan een straf in Koerdische gevangenissen te ontsnappen.

Akhbar Al Yaoum bericht dat sommige Marokkaanse gevangenen brieven naar hun families hebben kunnen sturen waarin ze hulp vragen om naar Marokko terug te keren.

Een van deze strijders is de 33-jarige Youssef Benhayyan. De man, afkomstig uit Fez, wordt al twee jaar in het noorden van Syrië vastgehouden. Hij stuurde via het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) een brief naar zijn familie in Fez.

"Ik ben in het noorden van Syrië. Hoe gaat het met jullie? Hoe gaat het met mijn moeder, mijn vader en mijn kinderen? Stuur me foto’s van mijn kinderen.", leest men in de brief. De strijder vraagt ook aan zijn familie om via het ICRC met hem in contact te blijven tot zijn vrijlating en zijn terugkeer naar Marokko.

De moeder van Benhayyan heeft opnieuw aan de ambassade van Marokko gevraagd om het nodige te doen om haar zoon vrij te krijgen en hem naar Marokko te repatriëren.

Turkije startte eerder deze maand een invasie van Noord-Syrië en kampen van Koerdische strijders, met name de Al Haoul en Raouj kampen waar tientallen familie’s van Marokkaanse strijders verblijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team