Zoeken

Marokkaanse supporters reageren op uitspraken kleinzoon Nelson Mandela (video)

21 januari 2023 - 10:00 - Sport

©

De anti-Marokkaanse toespraak van de kleinzoon van de voormalige Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela, tijdens de opening van het Afrikaans voetbalkampioenschap (CHAN) in Algerije, blijft reacties oproepen in Marokko. Zwelivelile Mandela riep namelijk op tot "de bevrijding van de Sahara".

Als reactie op de oproep van Zwelivelile Mandela tot geweld tegen Marokko, heeft de ultragroep "Curva Sud", supporter van het Raja team, de wedstrijd tegen MC Oujda in het Mohammed V complex in Casablanca aangegrepen om te reageren op de uitspraken van de kleinzoon van de voormalige Zuid-Afrikaanse president. Via een spandoek wordt hij eraan herinnerd dat de enige overgebleven kolonie in Afrika Oranië heet.

Lees ook: Toespraak Mandela over Marokko contrasteert met gewelddadige oproep kleinzoon (video)

"Kleine Mandela, de enige kolonie in Afrika, ligt in Orania." De supporters verwijzen hiermee naar het stadje Orania, dat in een afgelegen gebied in centraal Zuid-Afrika ligt en waar ongeveer 2500 Zuid-Afrikanen wonen, die allemaal wit zijn.

Lees ook: Provocatie in Algerije: kleinzoon Mandela roept op tot oorlog tegen Marokko

De ultragroep "Curva Sud" adviseert de kleinzoon van Nelson Mandela ook om de naam en faam van zijn grootvader niet langer te misbruiken om Marokko aan te vallen. Algerije zou hem in ruil voor 100.000 dollar gevraagd hebben om op te roepen tot de bevrijding van de Sahara.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team