Zoeken

Marokkaanse studenten slachtoffer Oekraïense maffia

18 oktober 2019 - 19:50 - Wereld

©

Veel jonge Marokkanen kiezen ervoor om hun studies in Oekraïne te volgen. Voor een groot aantal eindigt deze droom in een nachtmerrie. Ze worden er uitgebuit en misbruikt door criminele organisaties.

Assabah bericht over tientallen jonge Marokkanen die in gevangenissen in Oekraïne belandden na afrekeningen tussen prostitutie- en drugsorganisaties.

Marokkanen die in handen van deze organisaties vallen worden soms gegijzeld, uitgebuit als huispersoneel, mishandeld en zelfs tot prostitutie gedwongen. Om hun vrijheid terug te winnen wordt aan hun families in Marokko losgeld gevraagd.

De studenten zijn volgens het blad het slachtoffer van het onderwijssysteem in Oekraïne, dat buitenlanders verplicht om zich via tussenpersonen op universiteiten in te schrijven.

Criminelen organisaties maken daarvan gebruik om hen contracten te doen ondertekenen waarin clausules en materiële eisen worden opgenomen. De contracten moeten in het Oekraïens geschreven zijn, waardoor buitenlandse studenten oplichten nog gemakkelijker wordt.

Bijna 7000 Marokkanen bevinden zich in Oekraïne voor hun studies. De Marokkaanse autoriteiten worden opgeroepen om in te grijpen en het nodige te doen om Marokkaanse onderdanen in het buitenland te beschermen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team