Zoeken

Spanje: 64 jaar cel voor uitbuiten Marokkanen

1 oktober 2019 - 13:20 - Wereld

©

Een criminele organisatie die Marokkanen uitbuitte in landbouwbedrijven in de Spaanse provincie Lugo zijn tot strenge gevangenisstraffen veroordeeld door een Spaanse rechtbank.

De leider van de organisatie werd tot 44 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Tegen zijn medeplichtige werd een celstraf van 20 jaar uitgesproken.

Volgens plaatselijke media werden de twee verdachten veroordeeld voor misdaad tegen buitenlanders en werknemers en fraude. De twee lokten meerdere Marokkanen in de val met werkcontracten om hen vervolgens uit te buiten.

In dezelfde zaak werden zestien ander verdachten veroordeeld die voordeel hebben getrokken uit de situatie door de Marokkaanse arbeiders te doen werken. Onder de verdachten bevinden zich Spanjaarden, maar ook Marokkanen en Portugezen.

De uitbuitingen vonden tussen 2006 en 2008 plaats. De slachtoffers moesten soms tot 70 uur per week werken. Ze hadden allemaal betaald om een werkcontract in Spanje te krijgen. Eenmaal in het Europees land werden ze op boerderijen uitgebuit voor een miserieloon. Hun leef- en werkomstandigheden worden als moderne slavernij beschouwd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team