Zoeken

Marokko: fascinerende cultuur in wereldtop

9 maart 2024 - 10:00 - Marokko

©

Marokko is door Insider Monkey, een Amerikaanse investeringssite, gerangschikt als het tiende land met de meest fascinerende cultuur ter wereld. Het koninkrijk wint hiermee van Australië, Italië en Thailand.

De rijke en diverse cultuur van Marokko, met zijn prachtige landschappen, dynamische steden en tradities, heeft geleid tot deze hoge positie in de top 15. "Dit Noord-Afrikaanse land heeft door de eeuwen heen veel invloeden ondergaan en toont een rijke kruisbestuiving van ambachten en kunsten," aldus de website. De top 3 van meest fascinerende culturen wordt gevormd door Japan, China en India.

Lees ook: Marokkaanse stad bij meest culturele steden ter wereld

Om de ranglijst op te stellen, gebruikte Insider Monkey bronnen zoals Insight Vacations, Travel + Leisure en Reddit. Landen die meerdere malen werden genoemd, kregen een score op basis van hun aantal vermeldingen en werden vervolgens gerangschikt. Bij een gelijke score werd gekeken naar het aantal buitenlandse toeristen in 2022.

Lees ook: Imazighen willen meer erkenning voor hun cultuur

"Naast het bevorderen van een sterk gevoel van identiteit bij de bevolking, levert cultureel toerisme ook miljarden dollars op en creëert het duizenden banen voor de lokale economieën," benadrukt Insider Monkey. "Investeren in het behoud van cultureel erfgoed helpt niet alleen om onze gedeelde geschiedenis te bewaren, maar ook om bestemmingen te transformeren in dynamische en cultureel rijke toeristische attracties, waardoor hun levensvatbaarheid en duurzaamheid worden verbeterd."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team