Zoeken

Nieuwe ontwikkeling in moordzaak Scandinavische toeristen in Marokko

3 oktober 2022 - 07:00 - Marokko

©

Bij het Hof van Cassatie in Rabat vond vorige week een nieuwe hoorzitting plaats over de moord in 2018 op twee Scandinavische toeristen, in de regio van Imlil.

De rechtbank verwierp het beroep in cassatie van 4 van de 24 verdachten die werden vervolgd voor de moord op de twee jonge vrouwen in 2018.

Lees ook: Marokko: doodstraf voor moord op Scandinavische toeristen

Al Akhbar meldt dat de rechter het doodvonnis heeft bevestigd tegen de drie hoofdverdachten, Abdessamad Joud, Younes Ouziad en Rachid Afati. De straf van de vierde verdachte, Abderrahmane Khayali, werd op verzoek van het openbaar ministerie verhoogd tot de doodstraf. Hij was oorspronkelijk veroordeeld tot levenslang.

De moeder van één van de twee slachtoffers, die tijdens de hoorzitting aanwezig was, vroeg de rechtbank om de man die haar dochter had vermoord, te executeren.

Lees ook: Familie vermoorde Scandinavische toeristen sleept Marokkaanse Staat voor de rechter

In december 2018 werden de Deense Louisa Vesterager Jespersen en de Noorse Maren Ueland in de regio Imlil onthoofd door een groep van vier terroristen. De daders werden enkele dagen na de gruwelijke moorden gearresteerd en zijn op 18 juli 2019 door een rechter in Salé veroordeeld. Tevens werden de nabestaanden van de slachtoffers een gezamenlijke schadevergoeding toegekend van 2 miljoen dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team