Zoeken

Ismaël Ziani verkiest Marokko boven Spanje

2 december 2023 - 19:00 - Sport

©

Ismaël Ziani, een opkomend talent van La Masia en aanvaller bij Cadet B van FC Barcelona, heeft Spanje de rug toegekeerd en gekozen om voor Marokko uit te komen.

Geboren in Sant Celoni en van Marokkaanse afkomst via zijn vader, heeft Ziani onlangs de keuze gemaakt van het Marokkaans elftal. Volgens Sport.es brengt het jonge talent een vleugje frisheid en originaliteit in het team. Ziani’s prestaties dit seizoen zijn de Marokkaanse voetbalautoriteiten niet ontgaan, die de kans grepen om hem in hun team op te nemen.

Lees ook: Zware Klap voor Spanje: Ilias Akhomach kiest voor Marokko

Ismaël Ziani, die in Spanje Isma wordt genoemd, zal Marokko vertegenwoordigen in de U15 categorie. Tussen 11 en 18 december speelt hij vriendschappelijke wedstrijden, waarbij hij een selectie versterkt die voornamelijk bestaat uit spelers geboren in 2008. Ondanks zijn jonge leeftijd - hij is geboren in 2009 - imponeert Ziani met zijn volwassenheid op het veld, waarbij hij fysieke kracht combineert met technische finesse.

Lees ook: Bayern-talent Adam Aznou kiest voor Marokko

De Spaanse Voetbalfederatie volgt de prestaties van de jonge speler ondanks zijn keuze voor Marokko, op de voet. Onder leiding van coach David Sánchez heeft Isma uitgeblonken bij Cadet B, met vijf doelpunten in tien wedstrijden. Maar meer dan zijn doeltreffendheid, is het zijn spelinzicht en vermogen om beslissende passes te geven dat hem onderscheidt.

Bladna.nl