Zoeken

Marokkaanse seizoenarbeidsters slachtoffer seksuele misbruik in Spanje

6 mei 2018 - 17:40 - Marokko

©

Een twintigtal vrouwen waaronder meerdere Marokkaanse vrouwen die als seizoenarbeidsters in de regio van Huelva in Spanje werkten, zijn het slachtoffer geworden van seksuele misbruik door hun werkgevers.

Volgens een onderzoek van Buzzfeed werden zeker 28 vrouwen afkomstig uit Roemenië, Bulgarije en Marokko seksueel misbruikt op aardbeien en tomatenkwekerijen en met de dood bedreigd als ze zouden spreken.

De website schrijft over een Marokkaanse vrouw die herhaaldelijk door haar werkgever werd misbruikt. Karima (valse naam), werd ontslagen nadat ze aangifte deed tegen haar werkgever bij de politie. De man loopt nog steeds vrij.

"Als ik niet deed wat hij vroeg, dan beloofde hij me te vermoorden", vertelde de jonge vrouw vanuit Marokko aan Buzzfeed. De misbruiken vonden plaats in maart en april 2017. "Hij dwong me op mijn knieën en tot seksuele relaties.", aldus het slachtoffer.

Voor het artikel werden een honderdtal seizoenarbeidsters door de website ondervraagd waarvan slechts enkelen aangifte deden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team