Zoeken

Arrestatie voor seksuele misbruik Marokkaanse seizoenarbeidsters in Spanje

28 mei 2018 - 19:20 - Wereld

©

De politie heeft vrijdag een Spaanse man gearresteerd die meerdere Marokkaanse seizoenarbeidsters in Huelva zou hebben misbruikt.

Volgens El Español moest de 47-jarige verdachte toezicht houden op het werk van de seizoenarbeidsters. Hij werd voorwaardelijk vrijgelaten maar blijft onder politietoezicht.

De aanhouding van de veertiger volgt op een klacht die enkele dagen geleden door Marokkaanse arbeidsters werd ingediend. De verdachte zou hen tot seksuele relaties hebben gedwongen om hun baan te behouden.

"Ze weten dat we arm zijn, dat we kinderen hebben, dat velen van ons gescheiden of weduwe zijn. Ze bedreigden ons als we geen seks met hen hebben. Ze raken aan ons op de velden, slaan en beledigen ons. In onze kamers dwingen ze ons om met hen te slapen. Of we accepteren en we zwijgen of we worden ontslagen. Ze brengen ons uit Marokko en willen van ons hun seksslaven maken.", verklaarde één van de slachtoffer aan het blad.

Begin deze maand toonde een onderzoek aan dat een dertigtal vrouwen, waaronder Marokkaanse vrouwen, seksueel werden misbruikt door hun meerderen in landbouwbedrijven. De Marokkaanse autoriteiten moesten gedwongen een delegatie ter plaatse te sturen, die "verheugd reageerde op de goede arbeidsomstandigheden van de seizoenarbeidsters...".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team