Zoeken

Het gevaarlijk spel van Marokkaanse salafisten

4 april 2020 - 13:40 - Marokko

©

Salafisten in Marokko worden ervan beschuldigd misbruik te maken van de coronavirus epidemie om hun ideologie te verspreiden. Hassan Kettani, hun woordvoerder, heeft voor de tweede keer sinds het begin van de epidemie omstreden uitspraken gemaakt.

Volgens Kettani is "het coronavirus een goddelijke straf" en hebben "Marokkanen het recht niet om zich te vermaken" tijdens de epidemie.

Eerder had Kettani, die bekend staat voor zijn vrijheidsbeperkende ideeën, al op Facebook de sluiting van moskeeën in de strijd tegen de epidemie gehekeld. Hij sprak toen over het besluit van Israël om het gebed drie keer per dag bij de Klaagmuur toe te laten, op voorwaarde dat niet meer dan tien mensen tegelijk bidden.

Assabah bericht dat Kettani Marokkanen ook opriep om geen televisie meer te kijken. Zo zou 2M volgens de prediker "in quarantaine moeten worden geplaatst omdat het veel kwaad doet aan Marokkanen". Ook raadde hij zijn volgers aan om de Marokkaanse pers niet te volgen, omdat het "geen ander doel heeft dan de gelovigen, hun geleerden en hun jeugd te bespotten".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team