Zoeken

Marokko: wetsvoorstel om pedofielen zwaarder te bestraffen verworpen

19 december 2020 - 21:00 - Marokko

©

De Marokkaanse regering heeft een wetsvoorstel om pedofielen zwaarder te bestraffen verworpen. Het voorstel was ingediend door de Partij voor Vooruitgang en Socialisme (PPS) en was bedoeld om de straffen voor verkrachting van minderjarigen te verhogen naar 30 jaar gevangenisstraf of zelfs levenslang.

In de tekst staat onder andere dat het Openbaar Ministerie in dit soort strafzaken altijd de maximumstraf van 30 jaar gevangenisstraf of levenslang zou moeten eisen, meldt Al Massae. Er werd in het voorstel ook aangedrongen om verkrachters die macht, moraal of materieel gebruiken bij het misbruik van minderjarigen, zwaarder te straffen om een afschrikwekkend effect te bereiken.

Verder werd er voorgesteld om seksueel misbruik of poging tot seksueel misbruik van een minderjarige, gehandicapte of verstandelijk gehandicapte, te bestraffen met een gevangenisstraf van 10 tot 20 jaar en een boete variërend van 50.000 tot 100.000 dirham.

De parlementariërs van de PPS-fractie zijn van mening dat het huidige wetboek van strafrecht nog te weinig mogelijkheden biedt om pedoseksuelen te bestraffen, ondanks de vooruitgang die Marokko op dit gebied heeft geboekt.

Volgens de regering voorziet het hervormingsproject van het Wetboek van Strafrecht, dat in de afgelopen vijf jaar is geïmplementeerd, al in zware sancties tegen seksuele misdrijven tegen minderjarigen. Minister van Justitie, Mohamed Benabdelkader, heeft laten weten dat zijn ministerie bezig is met het opstellen van een nieuwe wet om geweld tegen minderjarigen zwaarder te kunnen bestraffen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team