Zoeken

Marokkaanse rapper ElGrandeToto onraakbaar?

12 oktober 2022 - 20:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben de rapper ElGrandeToto niet gearresteerd nadat hij in het openbaar pochte over het gebruik van hasj en obscene woorden gebruikte op het podium. Deze situatie werd door actievoerders op sociale netwerken aangeklaagd.

De vraag is of ElGrandeToto onraakbaar is. Dat merkten internetgebruikers toen ze erachter kwamen dat het Openbaar Ministerie niet had gereageerd op de overtredingen van de rapper. Tijdens een persconferentie van het ministerie van Cultuur gaf hij toe hasj te gebruiken. Hij beledigde het schaamtegevoel van het publiek door op een door hetzelfde ministerie georganiseerd concert in Rabat obscene woorden te gebruiken.

Lees ook: Regering waarschuwt rapper ElGrandeToto

"Waarom is ElGrandeToto, die ook dronken was, niet gearresteerd? Moet de wet worden gehandhaafd en moeten de zeden en waarden van de Marokkanen worden beschermd?" vroeg activist Ahmed Choukhi op Facebook na de arrestatie op vrijdag in Temara van YouTubster "Fatiha", bekend van de omstreden filmpjes ’rutini al yawmi’.

Activiste Leila Entizam voegde daaraan toe: "Openbare dronkenschap, hasj en obscene opmerkingen, en waarom is hij niet gearresteerd? Hij is een rolmodel voor honderden tieners die dit afwijkende gedrag zullen kopiëren. Is er een manier om hem te stoppen?"

Lees ook: ElGrandeToto krijgt kritiek na promotie van Marokkaanse cannabis

In een interview met Al Oâmk noemde Omar Cherkaoui, hoogleraar constitutioneel recht aan de Rechtenfaculteit in Mohammedia, het stilzwijgen van het Openbaar Ministerie en de autoriteiten "ongerechtvaardigd". Voor de jurist bestaan er geen eerste- en tweederangs burgers en kan men niet de ogen sluiten voor personaliteiten of ambtenaren die de wet overtreden en de gewone burgers voor dezelfde overtredingen straffen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team