Zoeken

Honderden Marokkaanse prostituees dagelijks naar Melilla om te werken

10 september 2017 - 16:45 - Gemeenschap

©

Ruim duizend prostituees steken dagelijks de grens over om in Melilla te gaan werken. Dat stelt de lokale organisatie Acoge die prostituees in de enclave helpt.

Volgens Maria Jesus Martin Collantes, voorzitster van Acoge, « steken deze vrouwen elke dag de grens over om in de stad te werken. Ze komen uit Nador, maar ook uit Casablanca en Rabat ».

In een interview met Elfaro vertelde Maria Jesus Martin Collantes dat deze vrouwen tussen 18 en 35 jaar oud zijn. « Ze staan in djellaba’s bij straathoeken. Ken je ze niet dan weet je niet dat ze prostituees zijn. Ze zien er niet zo uit. Ze belandden in de prostitutie door de armoede en moeilijke persoonlijke situaties. Het zijn weduwen, gescheiden vrouwen, soms met kinderen en familie’s zonder geld. »

De klanten zijn ook heel verschillend. « Veel klanten komen uit Marokko, maar ook uit Melilla, waaronder leden van de Spaanse ordediensten. », aldus de voorzitster van Acoge.

Naast de verdeling van condooms verstrekt de organisatie sinds 2002 gezondheidszorgen aan prostituees en workshops over seksueel overdraagbare ziekten, de Spaanse taal, koken en ambachten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team