Zoeken

Leerkracht in Marokko geschorst na bloemen aan collega’s te hebben gegeven

18 oktober 2017 - 18:00 - Marokko

©

Het ministerie van Onderwijs en Hoger Opleiding heeft besloten om een docent in de stad Midelt te schorsen en zijn salaris niet meer te betalen omdat hij bloemen aan zijn vrouwelijke collega’s zou hebben geschonken.

De regionale academie van het ministerie van Onderwijs in Draa Tafilalet besloot Abdelaziz Ahnini, die les gaf op de middelbare school Hassan II in Midelt, medio april te schorsen.

De zaak werd deze week aan het licht gebracht door Al Adl wal Ihssane, verboden maar getolereerde islamitische beweging waarvan de geschorste docent lid is.

Volgens de beweging werd Abdelaziz Ahnini geschorst na ter gelegenheid van de International dag van de vrouwen op 8 maart bloemen aan zijn vrouwelijke collega’s te hebben geschonken. Hij verloor zijn enige bron van inkomsten en kan zijn gezin enkel nog onderhouden dankzij de kinderbijslag.

Ahnini verscheen na zijn schorsing voor een tuchtcommissie van het ministerie van Onderwijs. Hij vertelde toen dat hij de bloemen tijdens een pauze en in het bijzijn van zijn collega’s en het schoolhoofd aan zijn vrouwelijke collega’s had gegeven.

Abdelaziz Ahnini hekelt een "politieke beslissing" als gevolg van een bezoek op 18 maart van agenten van de Marokkaanse inlichtingendienst aan de school. De agenten spraken toen met het schoolhoofd over een "gevaarlijk artikel" die door de docent op internet was gepubliceerd.

Het Ministerie van Onderwijs bevestigt dat Abdelaziz Ahnini werd geschorst maar ontkent dat dat gebeurde op vraag van de veiligheidsdiensten. De afdeling weigert echter meer details te geven over de zaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team