30 november 2020 - 20:00 - Wereld
De kwestie van bekeringen tot de islam, naar schatting tussen de 150 en 200 per jaar in Frankrijk, wordt niet vaak wordt behandeld door de katholieke kerk. De in Marokko geboren predikant Saïd Oujibou, zegt in een interview met Le Point, dat hij dit wel bespreekbaar wil maken.
Oujibou merkt op dat er sinds 2015 veel jonge mensen in de evangelische kerken zich aangetrokken voelen tot de radicale islam. De eerste bekeringen dateren uit 2001, maar kwamen pas in 2015 echt in een stroomversnelling.
Enerzijds komt dit door de interacties tussen evangelische jongeren en moslims die vaak in dezelfde populaire wijken wonen. De terroristische aanvallen spreken jongeren aan die op zoek zijn naar een ideaal. Een ideaal dat ze in evangelische kerken niet meer terugvinden. Daarnaast geloven veel pastoors dat ze superieur zijn aan moslims, ze verachten hen soms zelfs en ontkennen liever deze storende realiteit, zegt Saïd Oujibou.
Volgens de geïnterviewde worden ze ook aangetrokken door het feit dat moslims meer verenigd en solidair zijn, wat niet altijd het geval is onder evangelisten. "Onder moslims word je je hele leven gesteund, van zonsopgang tot zonsondergang, van je geboorte tot dood. Maar je mag ook niet vergeten dat islamisten actief inzetten op bekeringen" zegt hij. Oujibou concludeert dat hij de islam niet als een concurrerende religie ziet.
Turbo voor de rechter voor moord op echtgenoot Rym Fikri
H&M goes Marrakech in nieuwe collectie
Megaproject gaspijpleiding Marokko-Nigeria start in Dakhla
Marokkanen in opstand tegen zomertijd
Marokko: 430 km aan HSL-lijnen in 5 jaar
Racisme in België live op televisie onthuld
H&M goes Marrakech in nieuwe collectie
Racisme in België live op televisie onthuld
Chaos met pelgrimsvluchten in Saoedi-Arabië: Marokko komt met oplossing
Gasleiding Nigeria-Marokko: VS wil meedoen!
Ryanair in Marokko: droom wordt nachtmerrie
Klaas opgelicht door grote liefde, 85.000 euro verdwenen in Marokko
Marokko redt Spanje van totale black-out na massale stroomuitval
Spaans dorp daagt Chefchaouen uit