Zoeken

Marokkaanse predikant: "stormloop jonge evangelicalen naar islam"

30 november 2020 - 20:00 - Wereld

©

De kwestie van bekeringen tot de islam, naar schatting tussen de 150 en 200 per jaar in Frankrijk, wordt niet vaak wordt behandeld door de katholieke kerk. De in Marokko geboren predikant Saïd Oujibou, zegt in een interview met Le Point, dat hij dit wel bespreekbaar wil maken.

Oujibou merkt op dat er sinds 2015 veel jonge mensen in de evangelische kerken zich aangetrokken voelen tot de radicale islam. De eerste bekeringen dateren uit 2001, maar kwamen pas in 2015 echt in een stroomversnelling.

Enerzijds komt dit door de interacties tussen evangelische jongeren en moslims die vaak in dezelfde populaire wijken wonen. De terroristische aanvallen spreken jongeren aan die op zoek zijn naar een ideaal. Een ideaal dat ze in evangelische kerken niet meer terugvinden. Daarnaast geloven veel pastoors dat ze superieur zijn aan moslims, ze verachten hen soms zelfs en ontkennen liever deze storende realiteit, zegt Saïd Oujibou.

Volgens de geïnterviewde worden ze ook aangetrokken door het feit dat moslims meer verenigd en solidair zijn, wat niet altijd het geval is onder evangelisten. "Onder moslims word je je hele leven gesteund, van zonsopgang tot zonsondergang, van je geboorte tot dood. Maar je mag ook niet vergeten dat islamisten actief inzetten op bekeringen" zegt hij. Oujibou concludeert dat hij de islam niet als een concurrerende religie ziet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team