Zoeken

Gevangenisstraf voor ’kamikaze-migranten’ op motor

1 maart 2014 - 21:16 - Marokko

©

Spanje heeft vier migranten tot een gevangenisstraf van zes maanden veroordeeld, nadat ze begin februari met rammotors de grens met Melilla hadden geforceerd.

De Guinese mannen hadden helmen op en reden toen op hoge snelheid dwars door de grensposten van Bni Nssar en Melilla heen. Zij brachten daarmee Marokkaanse en Spaanse agenten in gevaar.

Na een achtervolging op meerdere kilometers wisten de vier aan de politie te ontsnappen door zich in het centrum te verstoppen. Pas vijf dagen later werden ze teruggevonden en gearresteerd.

Hun advocaat vroeg donderdag aan de rechter om de aanklacht te veranderen naar ’verzet tegen de politie’. De rechter ging akkoord waardoor ze tot een vrij lichte gevangenisstraf werden veroordeeld, gezien wat hen oorspronkelijk werd verweten.

Het gebruik van ramauto’s of motors is één van de vele methodes gebruikt door migranten om de Spaanse enclaves binnen te komen. Op vrijdag slaagden 200 migranten erin Melilla te betreden door de drie grenshekken tussen Marokko en de enclave te beklimmen.

In Spanje heeft de Guardia Civil eerder deze week het verbod gekregen om rubberen kogels te gebruiken om migranten af te weren. De Spaanse politievakbond protesteerde fel tegen de beslissing, oordelend dat het nu onmogelijk is voor de Guardia Civil om de grenzen nog te beschermen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team