Zoeken

Marokkaanse mama’s delen passie voor bakken in België

13 maart 2024 - 10:00 - Wereld

©

In de Adegemstraat in Mechelen is sinds maandag een nieuwe parel te vinden: Amandel. Hier kan je terecht voor heerlijke, ter plaatse gebakken Marokkaanse koekjes en hartige hapjes. De zaak is het geesteskind van Nada Ahanasch en vijf Marokkaanse mama’s die hun passie voor bakken nu met de wereld kunnen delen.

De koekjes worden volgens traditionele recepten gemaakt, die de mama’s van hun moeders leerden. Naast koekjes zijn er ook broodjes, hapjes, mocktails, smoothies, thee en koffie verkrijgbaar.

Lees ook: Aicha brengt Marokkaans gebak naar Kortrijk

"We mikken op een zo breed mogelijk publiek," zegt Nada aan Het Nieuwsblad. "We verwelkomen alle Mechelaars (...) We zijn ervan overtuigd dat de kwaliteit van onze producten de mensen hier zal doen komen."

Ilhem en Fatima zijn twee van de mama’s die in de zaak werken. "Natuurlijk vinden we dit leuker dan poetsvrouw spelen. We hebben hier geen opleiding voor gevolgd. We hebben de recepten geleerd van onze moeders in Marokko. We vinden dit heel plezant en zijn heel fier op onze nieuwe job. Ilhem en ik zijn gespecialiseerd in koekjes, onze collega Warda maakt de hartige hapjes. Of het niet moeilijk is om een hele dag met zo’n lekkere gebakjes bezig te zijn, net nu de ramadan begonnen is. Nee hoor, daar kunnen we tegen, onze wilskracht is groot."

Ook mensen met allergieën of voedselintoleranties kunnen bij Amandel terecht. "Ik ben zelf ook glutenintolerant," legt Nada uit. "We houden uiteraard rekening met de wensen van onze klanten."

Lees ook: Marokkaans gezin brengt authentieke keuken naar Schoten

Koekjes bestellen of afhalen is mogelijk, en Amandel verzorgt ook catering voor bedrijven. Er zijn zelfs Marokkaanse gebakjes voor mensen met allergieën of voedselintoleranties. Bij mooi weer kan je op het terras genieten van de heerlijke koekjes en hapjes.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team