Zoeken

Uitzonderlijke opening grens Marokko-Algerije

28 september 2019 - 18:50 - Marokko

©

De landgrenzen tussen Marokko en Algerije zijn al 25 jaar gesloten maar werden afgelopen woensdag uitzonderlijk geopend om de doorgang toe te laten van de lichamen van drie Marokkaanse migranten.

De slachtoffers kwamen op zee om toen ze naar Spanje probeerden te emigreren. Hun rubberbootje sloeg voor de kust van Oran om. Acht migranten, waarvan twee Marokkanen, werden levend uit het water gehaald door de Algerijnse kustwacht.

Voor acht andere mensen liep de immigratiepoging fataal af. De lichamen van drie Marokkanen werden geborgen. De andere migranten worden nog vermist.

Een Marokkaanse verantwoordelijke liet begin deze week weten dat de Algerijnse autoriteiten een week na het ongeval de transfer van de stoffelijke overschoten naar Marokko via de landgrenzen hadden toegestaan. Eerst moest de identiteit van de migranten door het consulaat van Marokko in Oran worden bevestigd.

Lakome bericht dat de lichamen via de grensovergang Zouj Bghal naar Marokko werden gerepatrieerd en aan hun families werden teruggegeven om te worden begraven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team