Zoeken

Bloedbad voorkomen in Meknes

30 december 2019 - 16:20 - Marokko

©

Acht met messen en stokken gewapende studenten zijn donderdag in het Marokkaanse Meknes gearresteerd voor het plannen van criminele misdrijven.

Volgens een verklaring van de nationale veiligheidsdienst DGSN werd de arrestatie van de acht verdachten mogelijk gemaakt dankzij een tip van de Marokkaanse inlichtingendienst DGST.

De acht jongemannen, allen leden van een studentenbeweging, werden in een huis in de wijk Zitoune in Meknes gearresteerd. In de woning werden dertien machettes, vijf messen, een bijl, vier metalen kettingen, een auto handschoenen, maskers en knuppels gevonden.

Onderzoek toonde aan dat de jongeren tot eens studentengroepering uit Fez behoorden en dat ze een wraakactie wilden organiseren tegen een andere studentenvereniging met wie ze in conflict waren. Tegen drie van de verdachten was tevens een nationaal arrestatiebevel uitgevaardigd voor gewapende misdrijven en geweld tegen ambtenaren.

Alle arrestanten werden in voorlopige hechtenis genomen. Het onderzoek loopt nog. De politie sluit nieuwe arrestaties niet uit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team