Zoeken

Marokkaanse komiek Booder vertelt over ziekte en uiterlijk

10 maart 2024 - 23:00 - Cultuur

©

Booder, bekende Frans Marokkaanse humorist, heeft zaterdag in een talkshow openhartig gesproken over de ernstige gezondheidsproblemen die hij als kind had. Deze problemen hadden een grote impact op zijn fysieke ontwikkeling.

De cabaretier dat hij kort na zijn geboorte in Marokko te maken kreeg met ernstige longproblemen, waaronder astma en bronchiolitis. De artsen gaven hem destijds weinig levensverwachting. "De dorpsdokter zei tegen mijn moeder dat ik de winter niet zou halen," aldus Booder.

Lees ook: Marokkaanse komiek Booder: "Ik leefde van een solidariteitsuitkering"

"U ziet hier een man die in augustus 1978 geboren is en in december 1978 had moeten sterven," voegde de 45-jarige acteur toe. Booder dankt zijn leven aan zijn vader, die in Frankrijk woonde en werkte. Hij vocht hard om zijn zoon naar Frankrijk te halen en hem daar betere medische zorg te bieden.

Booder bracht de eerste zes jaar van zijn leven door in het Necker-ziekenhuis in Parijs. "Ik ben nu mijn tweede leven aan het leiden," zei de humorist, die zijn ouders als zijn "helden" beschouwt.

Lees ook: Lachen en tranen: Booder’s eerbetoon aan Wahid Bouzidi

Ondanks de spot die hij vanwege zijn uiterlijk soms ervaart, laat Booder zich niet uit het veld slaan. "In tegenstelling tot wat men zou denken, heb ik niet onder die spot geleden," vertelde hij onlangs. "Ik heb het geluk dat ik met humor en slagvaardigheid ben geboren. Zelfspot is heel belangrijk. Het helpt me om te relativeren hoe mensen naar me kijken."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team