Zoeken

Vader Marokkaanse Kamerlid in België opgepakt voor drugshandel

23 december 2014 - 17:20 - Wereld

©

De vader van Nawal Ben Hamou, Belgische PS-Kamerlid van Marokkaanse afkomst, bevindt zich sinds 5 december in de gevangenis op verdenking van internationale drugssmokkel.

Ook de neef van Nawal Ben Hamou wordt verdacht van smokkel en verkoop van drugs volgens Belgische media.

"Mijn cliënt heeft een blanco strafblad en werkt sinds 27 jaar bij dezelfde werkgever. Hij ontkent wat er in het proces verbaal staat, namelijk dat hij aan het hoofd staat van een drugshandel", aldus de advocaat van de familie aan Het Laatste Nieuws. Ook werd er geen drugs gevonden in het ouderlijk huis.

Bij één van de verdachten in dezelfde zaak werden wel 17 kilo hasj uit Marokko gevonden. De drugs zou voor West-Europa bestemd zijn geweest. De man vertelde aan de politie dat hij enkel de drugs tijdelijk moest bijhouden.

In een bericht op haar Facebook-account schrijft Nawal Ben Hamou dat ze "walgde van het amalgaam". Zij is namelijk getrouwd met een agent van de anti-drugs eenheid.

"Ik heb vanmorgen het artikel van La Dernière Heure gelezen, waarin de arrestatie van mijn vader in verband met een drugshandel publiek wordt gemaakt. De arrestatie van mijn vader is een enorme beproeving. Ik ken het dossier niet, en ik ken de redenen niet waarom hij is gearresteerd. Ik hoop, uiteraard, dat het een onterechte beschuldiging is. Ik ben daarentegen diep verontwaardigd door de amalgamen in het artikel".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team