Zoeken

Abdelhamid Abaaoud vijand nummer 1 in België

18 januari 2015 - 17:09 - Wereld

©

Abdelhamid Abaaoud, Belg van Marokkaanse afkomst gekend als Abou Omar Soussi, wordt ervan verdacht het brein te zijn achter de terreurcel die donderdag in België werd opgerold.

De jihadist wordt internationaal gezocht en bevindt zich vermoedelijk in Griekenland of Turkije volgens Belgische media. Gisteren werd even gedacht dat hij in Griekenland was gearresteerd maar dat werd ontkend door de Belgische minister van Justitie Koen Geens.

Abaaoud is afkomstig uit het Brusselse Molenbeek. Hij verbleef een tijd in Syrië waar hij met de Islamitische staat vocht. Hij werd in België bekend nadat in maart vorig jaar foto’s opdoken waarin hij aan het stuur van een wagen dode lichamen voortsleurde. Later had de 27-jarige Abaaoud opnieuw voor ophef gezorgd door zijn 13-jarig broertje aan te werven voor de strijd in Syrië.

Tijdens de politie-operatie van donderdag werden twee mensen gedood. Onder hen de 22-jarige Belgische Marokkaan Redwane Hajaoui. Ook werden dertien mensen gearresteerd. De terreurcel plande aanslagen op de politie en prominente Belgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team