Zoeken

Marokkaanse Jood koopt gigantische Carter Hotel in New York

8 september 2014 - 18:10 - Marokkanen in het buitenland

©

Joseph Chetrit, Amerikaanse Jood geboren in Marokko in de jaren ’60, heeft de bekende Hotel Carter gekocht voor 190 miljoen dollar. De Carter is één van de grootste hotels in New York.

Bekenden van Joseph Chetrit vertelden aan de New York Times dat de zakenman de koopovereenkomst voor het hotel Carter in hartje Manhattan heeft ondertekend. De deal wordt in de komende twee maanden afgerond.

Wat Chetrit met het 600-kamer grote hotel gaat doen is nog onduidelijk. Een expert vertelde aan de Amerikaanse krant dat een minimale investering van 125 miljoen dollar nodig is om het hotel een zekere prestige terug te geven.

Hotel Carter

Hotel Carter was eerder het eigendom van een vennootschap gecontroleerd door de erfgenamen van de overleden Vietnamese zakenman Tran Dinh Truong, die het zelf in 1977 kocht. Het hotel werd aan Chetrit verkocht na een jarenlange ruzie tussen de erfgenamen.

Het hotel, gelegen op de bekende Times Square, werd tot driemaal uitgeroepen tot het smerigste hotel in de Verenigde Staten door TripAdvisor. Het hotel raakte, net zoals een groot deel van de gebouwen op Times Square, in verval in de jaren 1970 en werd door de jaren heen een vaste stek voor drugsdealers en criminelen.

Ondanks de slechte staat en reputatie van het hotel stelden een twintigtal investeerders zich kandidaat voor de aankoop van de Carter, gebouwd in 1930 en ontworpen door architect Emery Roth.

Joseph Chetrit

Joseph Chetrit maakte fortuin in de textiel alvorens zich te specialiseren in de vastgoedsector. Vorig jaar kocht hij samen met zijn partners het Sony gebouw dat zich eveneens in Manhattan bevindt. Het pand van 1,1 miljard dollar wil de rijke zakenman omzetten in een luxe flatgebouw.

Voor de kleine anekdote, de ouders van Joseph Chetrit werden in de jaren 1990 in Marokko gearresteerd. Zij bleven maandenlang in de gevangenis in verband met een smokkelzaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team