Zoeken

Marokkaanse jongeren in Nederland dromen van leven in Marokko

20 september 2013 - 21:10 - Marokkanen in het buitenland

©

De tweede en derde generatie Marokkanen in Nederland ervaart steeds meer moeilijkheden om zich sociaal en economisch te integreren. Dat blijkt uit een onderzoek van het Arabische Centrum voor Studies en Onderzoek.

Jongeren onder de 35 met een hogere opleiding en werkervaring, verdienen gemiddeld 30% minder dan hun Nederlandse collega. Ook blijkt dat ruim 65.000 Marokkanen in Nederland werkloos zijn of een tijdelijke job hebben.

Volgens het onderzoek wordt in Nederland de prioriteit op de arbeidsmarkt toegekend aan autochtone Nederlanders en mensen uit de Europese Unie.

De basis van dit beleid werd gelegd door de voormalige minister voor Immigratie, Integratie en Asiel Gerd Leers, en PVV-leider Geert Wilders, schijven de auteurs van het onderzoek.

De twee politici willen buitenlanders, én met name Marokkanen, de verantwoordelijkheid doen dragen van alle kwalen van Nederland, waar jaarlijks 2,7 miljard euro in de integratie van migranten wordt gestoken.

De auteurs van het onderzoek verwijzen ook naar een recente opiniepeiling waaruit blijkt dat 37% van de jongeren van Marokkaanse afkomst in Nederland in Marokko willen gaan wonen.

Nederland telt ruim 400.000 Marokkanen. In 2030 zullen dat er 460.000 zijn schat het Arabische Centrum voor Studies en Onderzoek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team