Zoeken

Frans lyceum Lyautey in Casablanca opgeschud door pornoschandaal

31 mei 2014 - 21:33 - Marokko

©

Op Instagram werden de afgelopen dagen tientallen foto’s van schaars geklede leerlingen van het Frans lyceum Lyautey in Casablanca geplaatst. De account is privé maar op gewoon verzoek krijg je toegang tot de foto’s.

Op één van de foto’s ziet men bijvoorbeeld een jong meisje terwijl ze geslachtsgemeenschap heeft. Haar gezicht is duidelijk zichtbaar, niet dat van haar partner. Een leerling van de school vertelde aan TelQuel dat het meisje op de foto’s al twee jaar weg is van het lyceum. Toen de foto’s op internet verschenen, heeft ze al haar accounts op sociale media doen verdwijnen.

De Franse school belooft de nodige maatregelen te treffen. Didier Montant, directeur van Lyautey, laat weten dat de leerlingen en hun familie’s op de hoogte worden gebracht van de zaak. Ook worden de studenten die betrokken zijn geïdentificeerd en ondervraagd. Als de zaak uit de hand loopt dan worden de autoriteiten verwittigd.

Dit fenomeen, genaamd ’revenge porn’, neem toe in Marokko. Bij ’revenge Porn’ worden compromitterende beelden van mensen gepubliceerd zonder hun toestemming om hen te schaden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team