Zoeken

Marokkaanse international Romain Saïss vertelt over staatsgreep in Guinee

10 september 2021 - 11:20 - Sport

©

Romain Saïss heeft woensdag met de media gesproken over de staatsgreep die werd gepleegd tijdens het verblijf van de Atlas Leeuwen in Guinee. Het Marokkaans voetbalelftal was in Conakry voor een kwalificatiewedstrijd tegen het Guinees elftal.

De Marokkaanse international en aanvoerder van de Atlas Leeuwen, vertelde aan Dauphiné Libéré over hoe hij en zijn teamgenoten de staatsgreep hadden beleefd. "Heel de dag zagen we auto’s vol gewapende militairen beneden ons hotel, het was geen oorlog, maar bijna.", zegt de nog geschokte speler.

Lees ook: Marokkaans elftal verliet Guinee dankzij Koning Mohammed VI

Romain Saïss vertelde dat hij nooit had gedacht dat hij in een dergelijke situatie terecht zou komen. "We hoorden geweerschoten, sommige spelers dachten dat het vuurwerk was. Maar we kregen toen te horen dat er een staatsgreep was gepleegd door militaire troepen. We werden ons echt bewust van de situatie. Vanuit onze ramen konden we soldaten zien rennen met wapens. We dachten dat we in ’Call of Duty zaten’", aldus de Atlas Leeuw.

Het Marokkaans elftal keerde dezelfde nacht nog terug naar Marokko met een speciale vlucht. Hun terugkeer was mede te danken aan de bemiddeling van Koning Mohammed VI.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team