Zoeken

Amine Harit treft schikking na dodelijk ongeval

2 juli 2018 - 22:39 - Sport

©

Amine Harit moest vandaag voor de rechter verschijnen voor het dodelijk ongeval dat hij in Marrakech veroorzaakte. Maar de Marokkaanse international heeft een dag uitstel gekregen om "een schikking" te vinden met de familie van het slachtoffer.

Persagentschap AFP vernam van een bron dicht bij het dossier dat de zitting tot dinsdag werd uitgesteld om de tijd te laten aan de voetballer en de ouders van het slachtoffer om een minnelijke regeling te treffen.

Vinden de twee partijen een akkoord dan zal Amine Harit naar verwachting niet worden vervolgd. De autoriteiten hadden het paspoort van de middenvelder van Schalke 04 afgenomen na het ongeval om te voorkomen dat hij Marokko zou verlaten.

Volgens de Marokkaanse wet staat tussen 3 maanden en 5 jaar gevangenisstraf op het veroorzaken van een dodelijk ongeval als gevolg van een snelheidsovertreding of het gebruik van drugs of alcohol.

In het geval van Amine Harit is daar geen sprake van. Hij zou niet te snel hebben gereden en had geen alcohol of drugs gebruikt. Bij het ongeval kwam de 28-jarige veiligheidsagent Hicham Hakimi om het leven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team