Zoeken

Marokkaanse international Abdeslam Ouaddou wint zaak tegen Qatar

29 januari 2014 - 12:25 - Sport

©

Abdeslam Ouaddou heeft zijn zaak tegen de Qatarese club Lekhwiya gewonnen. De Wereldvoetbalbond FIFA gaf hem eerder deze week gelijk.

De voormalige Marokkaanse international eiste twaalf maanden onbetaald salaris van de Arabische club. Lekhwiya heeft reeds aangekondigd in beroep te gaan tegen de beslissing.

Ouaddou tekende in juni 2010 een driejarig contract met Lekhwiya, maar na amper een seizoen ging het al mis. Abdeslam Ouaddou werd op de bank gezet en kreeg geen salaris meer uitbetaald.

De zaak liep uit de hand toen de Qatarese club ermee dreigde Ouaddou in het emiraat vast te houden. De international kreeg de steun van een aantal sportverenigingen en diende een klacht in bij de FIFA.

"Ik ben tevreden maar ik vergeet niet dat er in dat land veel werkers zonder rechten zijn. Ik diende een klacht in bij de FIFA, waarna de clubleiders ermee dreigden me geen uitreisvisum te geven. Toen ik zei dat ik de Liga van de Mensenrechten ging verwittigen, lieten ze me gaan, erbij vermeldend dat ze veel invloed hadden bij de FIFA. Als ik mijn voetbalcarrière heb beëindigd is het grotendeels te wijten aan wat ze ginder met me hebben gedaan."

"Ik weet dat er andere spelers in Qatar zijn die niet worden betaald. Maar volgens wat ik heb gehoord, en aangezien de FIFA mij gelijk heeft gegeven, tracht de Qatari federatie nu voor gevallen als de mijne een vriendelijke oplossing te vinden.", aldus Ouaddou in een verklaring aan L’équipe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team