Zoeken

Onvrede na tonen Marokkaanse homofilm op filmfestival Tanger

19 februari 2014 - 17:47 - Cultuur

©

De vertoning van Salvation Army, film van Abdellah Taia, tijdens de 15e editie van het Nationaal Filmfestival van Tanger, zorgt opnieuw voor controverse in Marokko.

Attajdid, blad van de PJD-partij, vindt "de film zo slecht" dat erop reageren enkel publiciteit zou zijn. "De exploitatie van een aantal schokkende onderwerpen om de conservatieve krachten van het land te provoceren, zal deze film enkel helpen om aandacht te krijgen buiten de artistieke sector."

Bovendien ontkent Attajdid de organisatie van een protestactie tegen de film, zoals door sommige media werd aangekondigd.

Ook de MUR-beweging, ideologische matrix van de PJD, verklaarde aan Akhbar Al Yaoum dat het al twee jaar geleden had besloten "geen commentaar meer te geven op dit soort films".

Zo zou de beweging een veldonderzoek hebben gedaan waarbij werd aangetoond dat makers van slechte films, er een politiek kwestie van maken om meer aandacht te krijgen.

Salvation Army (Het leger des heils), verfilming van Abdellah Taia’s autobiografische roman, gaat over zijn homoseksualiteit en zijn jeugd in de Marokkaanse stad Salé.

De film werd in Marokko en Zwitserland opgenomen, en werd eind 2013 voor het eerst in Frankrijk getoond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team