Zoeken

Marokkaanse Ghizlane Aakar bereikt top Everest

25 mei 2017 - 20:10 - Sport

©

Ghizlane Aakar is de tweede Marokkaanse vrouw die de top van de Mount Everest heeft bereikt. Eerder deze week bereikte Bouchra Baibanou ook de top van de 8848 meters hoge berg.

In een bericht op Facebook laat de Marokkaanse bergbeklimster weten dat ze de top van de Mount Everest op 22 mei om 03u45 ’s nachts heeft bereikt.

« De Marokkaanse vlag wapperde op 22 mei rond 03:45 opnieuw boven de hoogste berg. Het was fysiek en vooral emotioneel moeilijk, maar ik ben zo blij dat ik het heb gedaan. Mijn doel nu is mijn dagelijkse rapport te schrijven, mijn brandwonden te verzorgen en zo snel mogelijk mijn familie terugzien. »

Het is de vierde keer dat Ghizlane Aakar de top vande Everest probeert te bereiken. Ze probeerde een eerste keer drie jaar geleden maar moest opgeven vanwege een beenbreuk. Een jaar later trachtte ze opnieuw maar moest opgeven vanwege de aardbeving in Nepal waarbij 8000 mensen omkwamen. De Marokkaanse gaf niet op en probeerde vorig jaar een derde keer maar verloor bijna een oog tijdens de beklimming en moest opgeven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team