Zoeken

Marokkaanse filmregisseur maakt kans op Gouden Kalf

13 september 2014 - 19:54 - Cultuur

©

Adel Adelson, Marokkaanse filmproducent en regisseur, maakt dit jaar kans op een Gouden Kalf. Het zou de eerste keer zijn dat een Marokkaanse regisseur deze prijs wint.

Adelson is genomineerd met zijn familiefilm Heksen bestaan niet. Met ruim 200.000 bioscoopbezoeken maakt de film kans op het Gouden Kalf voor de UPC Publieksprijs 2014.

"Ik vind het al super dat de film het zo goed gedaan heeft. Wij waren de verassing van deze zomer. De film wist zich goed staande te houden tussen grote Amerikaanse films zoals ’How to train your dragon’, dat alleen al is een prestatie. Vooraf dachten mensen dat we niet ver zouden komen met deze film en nu maken we kans op een Gouden Kalf. Mijn broers Mustafa, Appie en ik geloofde vanaf dag 1 al in het succes van dit project. Het is fijn als het allemaal uitpakt zoals je het in je hoofd hebt. We hebben nog geen tijd gehad om dit allemaal te beseffen omdat we achter de schermen bezig zijn met onze nieuwe film."

Heksen bestaan niet werd gerealiseerd door de Marokkaanse broers Adel Adelson en Mussie Boudellah. De kinderfilm gaat over een geheime heksenraad bestaande uit vijf Sterrenheksen. Wanneer één van de vijf heksen door haar slechte bedoelingen wordt verbannen, kunnen de overige heksen de aarde niet meer beschermen. Ze gaan daarom op zoek naar een nieuwe vijfde sterrenheks.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team