Zoeken

Nasrdin Dchar krijgt "Gouden Kalf" in Nederland

9 oktober 2011 - 15:57 - Cultuur

©

De Nederlands-Marokkaans acteur Nasrdin Dchar, kreeg vorige vrijdag de "Gouden Kalf" van het Nederlands Film Festival voor zijn rol in de film van Jim Taihuttu en Victor Ponten, "Rabat".

Voor zijn ouders in tranen en een volle zaal hield de acteur een aangrijpend speech waarbij hij de angst in Nederland aan de kaak stelde. Sprekend tot vice minister Maxime Verhagen, die zegt de angst voor vreemdelingen begrijpbaar te vinden, en Geert Wilders, extreem rechtse PVV-voorman, zei Nasrdin: "Ik ben een Nederlander. Ik ben heel trots op mijn Marokkaans bloed. Ik ben een moslim. En ik heb een fucking Gouden Kalf in mijn hand!".

Na een staande ovatie vervolgde de acteur: "Dit Kalf staat ook voor het overwinnen van angsten. Want die heb ik nogal. En afgezien van dat ik die heb, heeft helaas ook Nederland die. We worden tegenwoordig geïnjecteerd met angst!".

Nasrdin Dchar, Gouden Kalf}} voor Beste Acteur voor zijn rol in "Rabat", kreeg de enige Gouden kalf uitgereikt aan een onafhankelijk gemaakte film, ook uitgeroepen tot beste film en scenario.

In "Rabat" reizen Nadir (Nasrdin Dchar), Abdel (Achmed Akkabi) en Zakaria (Chico Kenzari), naar Marokko en leren elkaar onderweg beter kennen. Hun missie, een oude taxi aan een vriend van de vader van Nadir in Rabat brengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team