Zoeken

Marokkaanse drugsbaron doet spectaculaire ontsnappingspoging in België

16 april 2014 - 19:08 - Wereld

©

Mohamed Benabdelhak heeft op zondag op spectaculaire wijze geprobeerd om uit een Belgische gevangenis te ontsnappen. De poging werd echter door de politie gestopt.

Een commando van vier met kalasjnikovs gewapende mannen hebben zondag getracht om de Brusselse gevangenis van Sint-Gillis binnen te komen om de Frans-Marokkaanse drugsbaron te helpen ontsnappen.

De mannen deden zich voor als politieagenten en vertelden aan de bewakers dat ze een gevangene moesten komen halen. Toen ze niet binnen werden gelaten stormde een bestelwagen op de gevangenispoorten af.

Het commando belandde in het veiligheidssas waar ze schoten losten en een verpleegster kort gijzelden. Toen bleek dat ze niet binnen zouden komen vluchtten ze met een bestelwagen en een Volkswagen Golf.

Ze werden achtervolgd door de politie die het opgaf toen de vluchters in het wilde weg begonnen te schieten. De voertuigen met de wapens erin werden in Forest en Waterloo teruggevonden.

Mohamed Benabdelhak was in januari in België gearresteerd voor drugshandel. Na de ontsnappingspoging heeft het Hof van Cassatie besloten hem onmiddellijk aan Frankrijk uit te leveren. In mei 2012 was hij tot 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor drugshandel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team