Zoeken

Marokko arresteert vier verdachten diamantroof Zaventem

19 mei 2014 - 21:57 - Marokko

©

De Marokkaanse politie heeft vier mannen gearresteerd die door Nederland en België werden gezocht voor aanzienlijke diefstallen en overvallen. Zij worden onder meer van de diamantroof van Zaventem verdacht.

De vier verdachten, allen van Marokkaanse afkomst, zouden verantwoordelijk zijn voor de spectaculaire diamantroof op de luchthaven van Brussel begin 2013. Er werd toen 38 miljoen euro aan diamanten gestolen.

Ook worden de vier verdacht van moordpoging, gewapende overvallen op geldtransportbedrijven en een gewapende aanval tegen een Belgisch ziekenhuis om een gevangene te helpen ontsnappen.

Of Marokko de vermeende criminelen aan België en/of Nederland gaat overdragen is weinig waarschijnlijk, omdat het land zijn onderdanen niet uitlevert.

Wel wil Marokko met deze nieuwe arrestatie duidelijk aantonen dat het land geen vluchtoord is voor criminelen. Dat meldt het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Enkele dagen geleden had Marokko ook de strafvervolging overgenomen van de 26-jarige verdachte van een liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt op 29 december 2012.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team