Zoeken

Al Adl Wal Ihsane boos over komst Israëlische zaakgelastigde in Marokko

31 januari 2021 - 16:40 - Marokko

©

De beweging Al Adl Wal Ihsane protesteert tegen de komst van de Israëlische zaakgelastigde, David Govrin naar Marokko. De organisatie roept op tot het samenbundelen van krachten "om het gevaar van zionistische normalisatie onder ogen te zien".

In een persbericht kwalificeert de organisatie deze aanpak als "catastrofaal" en roept ze Marokkaanse leiders op om hun verantwoordelijkheid te nemen. Voor de beweging komt de benoeming van David Govrin als zaakgelastigde bij het verbindingskantoor van Israël in Rabat "niet overeen met het verklaarde standpunt". "Het is een dag van rouw en woede voor de Marokkanen, die gedwongen zijn om deze impopulaire keuze te aanvaarden die hun waardigheid, hun kracht en hun toekomst aantast".

Voor verantwoordelijken van de organisatie "betekent normalisering van de relaties een infiltratie van een bezettende staat op alle niveaus van de Marokkaanse samenleving". Ze leggen uit dat "het probleem zich niet beperkt tot een verbindingsbureau, maar groter is dan dat en gevaarlijker". Al Adl hekelt een manoeuvre die erop gericht is "de mensen te misleiden en de zionisten in staat te stellen om het hart van het land te bereiken". Het is een "smet die Marokko treft, het land van de martelaren, de moedjahedien en de veroveraars van Bait al-Maqdis".

De beweging dringt ook bij de Ummah aan op "de noodzaak om de inspanningen van de strijdkrachten van dit land te bundelen om het gevaar van zionistische normalisatie en de gevolgen daarvan voor het volk en de staat, het hoofd te bieden".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team