Zoeken

Marokkaanse DGST kwaad op Franse inlichtingendiensten

9 april 2021 - 12:40 - Marokko

©

De Franse inlichtingendiensten zijn zondag in Béziers overgegaan tot de arrestatie van een 18-jarige vrouw die trouw had gezworen aan Daesh en een gewelddadige actie tegen een kerk in Montpellier beraamde. Deze operatie was een succes dankzij de waardevolle hulp van de DGST, die via een persbericht liet weten dat ze reeds op 1 april informatie van groot belang bezorgde aan de Franse diensten over deze "aanstaande terroristische projecten".

Dankzij deze nuttige informatie kon de woning van de jonge vrouw worden gelokaliseerd en kon er een inval worden gedaan om haar te arresteren. Ter plaatse werden verschillende voorwerpen gevonden en in beslag genomen, waaronder een zwaard en zelfgemaakte explosieven van aan elkaar geplakte flessen en kogels. Deze tonen ook aan dat de jonge vrouw praktisch klaar was om tot actie over te gaan, zo meldt Maghreb Intelligence.

In hun communiqué over de operatie zwijgen de Franse diensten over de beslissende hulp van de Marokkaanse inlichtingendiensten. De Amerikanen hebben in tegenstelling tot de Franse inlichtingendiensten niet nagelaten om de hulp van de DGST te prijzen bij de arrestatie van een geradicaliseerde Amerikaanse soldaat die enkele maanden geleden van plan was een terroristische aanslag te plegen.

"De nieuwe leiders van de Franse inlichtingendiensten hebben de goede praktijken in de betrekkingen met bevriende diensten laten varen," betreurt een voormalige hoge ambtenaar van DGST en veiligheidsconsultant in de Golfstaten. Hij voegt eraan toe dat "de Fransen opzettelijk de bevriende inlichtingendiensten minimaliseren of vergeten te bedanken voor hun steun".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team