Zoeken

Marokkaanse coaches boeken succes in Brussel

28 september 2022 - 09:00 - Sport

©

De Marokkaanse Belgische Dawid Idrissi en Aïssa Amkouy zijn twee rijzende Brusselse voetbaltrainers. De twee coaches hebben de eer de jongste trainers in de reeks te zijn en kennen elkaar door en door.

Vrienden in het leven, ex-collega’s en tegenstanders op het veld, coaches Dawid Idrissi en Aïssa Amkouy stonden zondag voor het eerst tegenover elkaar in de hoogste categorie van de provinciale competitie. "Het is een plezier en een trots om mee te mogen doen met de provinciale elite. Dawid is een persoon met duidelijke principes die hem hebben geholpen bij het behalen van geweldige resultaten. Het feit dat ik hem persoonlijk ken, kan dit gevoel alleen maar versterken", aldus Aïssa Amkouy in een interview met Sud Info. Dat ze elkaar zo goed kennen in de privésfeer en in de sport kan zowel een voordeel als een nadeel zijn, aldus Dawid Idrissi. "We wisselen veel uit over onze spelfilosofie, maar daarnaast is de realiteit van het ene seizoen het andere niet. En dit jaar is de context totaal anders dan onze laatste ontmoetingen," zegt hij.

Lees ook: Marokkaan Houcine Ammouta wordt best betaalde coach in Arabische wereld

De twee jonge coaches stonden al tegenover elkaar in P2, maar de inzet is vandaag niet dezelfde. "Ik had toen een B-team en mijn belangrijkste doelstelling was om de jongeren door te laten stromen naar het A-team. Vandaag is mijn enige doel om in elke wedstrijd met Sporting Brussels de drie punten te halen", zegt Amkouy. Volgens de 33-jarige Idrissi verlenen de drie zeer lonende jaren van coaching en de bonus van het stijgen naar P1 na een uitzonderlijk seizoen vorig jaar, hem nu "de mogelijkheid om zijn spelplan te confronteren met betere tegenstanders. De wedstrijden die al gespeeld zijn, vormen een stap in die richting".

Hun teams hebben verschillende speelstijlen, zegt Amkouy. "Het Saint-Michel team is een geoliede machine met een grote meerderheid van de spelers die bij de club zijn opgeleid. [...] Wat ons betreft, wij hebben voortgebouwd op ons goede seizoen van vorig jaar en tegelijkertijd de verschillende onderdelen van het spel verbeterd." Idrissi ziet het iets anders, "Saint-Michel blijft een UFO in het Brusselse provincielandschap, met meer dan 80% van de kern opgeleid bij de club, terwijl de voetbalclub probeert een kwalitatief hoogstaand voetbalproject aan te bieden". Hij erkent wel dat er "soms gebrek is aan maturiteit". Maar naarmate we meer en meer wedstrijden in P1 spelen, zal het steeds beter gaan."

Lees ook: Liz Mills eerste vrouwelijke coach van een Marokkaans basketbalteam

De twee coaches van Marokkaanse afkomst hebben een goede start van het seizoen gehad. "Elke wedstrijd is belangrijk, want het gaat om winnen en de punten zullen aan het eind van het seizoen niet voor het grijpen liggen," zegt Amkouy. Ook Idrissi zegt dat "alle wedstrijden belangrijk zijn. Door trouw te blijven aan onze principes en waarden, zullen we alles geven op het veld. Zoals altijd".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team