Zoeken

Marokkaanse christenbekeerling gaat vrijuit

13 februari 2014 - 21:30 - Marokko

©

Het Hof van Beroep in Fez heeft vorige week Mohamed Al Baladi vrijgesproken. De Marokkaan was in 2013 tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld nadat hij zich bekeerde tot het christendom

De rechter oordeelde dat er geen genoeg bewijs is om aan te tonen dat Mohamed Al Baladi getracht heeft andere moslims tot het christendom te bekeren.

De 31-jarige Mohamed Al Baladi verscheen vrij voor de rechter. Afgelopen november was hij vrijgelaten na een maand in de gevangenis te hebben doorgebracht. Zijn vrijlating dankte hij aan de sterke mobilisatie van mensenrechtenorganisaties en de vele media-aandacht.

In Marokko wordt godsdienstvrijheid gewaarborgd door de nieuwe grondwet van 2011. In artikel 220 van het Marokkaanse wetboek van strafrecht staat echter dat ieder die een poging doet om het geloof van een moslim te ondermijnen en hem te bekeren, een gevangenisstraf van 6 maanden tot 3 jaar riskeert.

In een recent rapport schat het Amerikaans ministerie van Buitenlandse Zaken, op 8000 het aantal Marokkanen die christen zijn geworden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team