Zoeken

Jessica Chastain en Ralph Fiennes blikken terug op opnames "The Forgiven" in Marokko

6 juli 2022 - 11:40 - Cultuur

©

Acteurs Jessica Chastain en Ralph Fiennes blikken terug op de opnames van de Britse film "The Forgiven" in Marokko. De film draait sinds vrijdag 1 juli 2022 in de bioscopen.

Het drama "The Forgiven" is gebaseerd op een roman van Lawrence Osborne en vertelt het verhaal van een Engels echtpaar van wie het leven op zijn kop komt te staan na een ongeluk. Het stel kwam terug van een feestje in een luxe villa midden in de woestijn toen ze met hun auto een jongen aanreden. "In sommige van de gebieden waar we opnamen maakten, ging ik soms op een vrije dag naar de markt of wat anders, en ik had echt het gevoel dat mensen naar me keken," vertelt de Amerikaanse actrice Jessica Chastain aan de Daily News. "Als je in deze dunbevolkte delen van Marokko rood haar hebt, dan krijg je veel complimenten, maar je hebt ook het gevoel dat je enorm opvalt." Chastain wil graag verhalen vertellen waarin vrouwen als menselijke wezens worden geportretteerd.

Lees ook: Laura Dern en Liam Hemsworth rusten uit in Chefchaouen

Ook voor de Britse acteur Ralph Fiennes was het opnemen van "The Forgiven" in Marokko een unieke ervaring. "Je staat in de hitte en het licht. Je hebt zandkorrels in je ogen. Je gedraagt je gewoon anders. Je gedraagt je zoals je je op die plek zou gedragen". De tragedie gaat ook over een botsing van culturen, aangezien zijn personage sceptisch is wanneer de vader van de jongen eist dat hij meegaat naar hun geboortestad om het kind te begraven. "De aantrekkingskracht van de rol was de confrontatie met wat hij heeft gedaan," vertelt Fiennes.

Lees ook: Nieuwe romantische Netflix-film in Marokko opgenomen

De productie van "The Forgiven" begon in Marokko in februari 2020, maar werd een maand later onderbroken vanwege de Covid-19 pandemie. Een deel van de cast moest in november terugkeren om de opnames af te werken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team