Zoeken

Marokkaanse ruiter Samy Colman niet naar Olympische Spelen door corona

30 juli 2021 - 15:40 - Sport

©

De 25-jarige Marokkaan Samy Colman testte positief op Covid-19 en kan daarom niet deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio. Hij zat in de selectie van het Marokkaanse team met het dertienjarige KWPN-paard Davino Q.

Via een post op zijn Instagram-account deelde Samy Colman mee dat hij niet naar Japan mocht reizen om deel te nemen aan de Olympische Spelen. "Het is niet zonder emotie dat ik vandaag aankondig dat ik helaas niet naar de Olympische Spelen in Tokio zal afreizen. Ik ben een paar dagen geleden positief op corona getest en hoewel ik in goede vorm ben, zal ik niet op tijd naar Japan kunnen reizen," schreef hij.

Lees ook: Ramzi Boukhiam draagt Marokkaanse vlag op Olympische Spelen

De jonge Marokkaanse ruiter, geboren op 23 april 1996 in het Franse Caen, maakte deel uit van de eerste nationale ruiterploeg ooit die deelneemt aan de Olympische Spelen, samen met Abdelkebir Ouaddar, Ghali Boukaa en Ali Ahrach.

In zijn boodschap bedankte Samy Colman de voorzitter van de Koninklijke Marokkaanse Federatie voor Ruitersport (FRMSE), zijn familie, zijn supporters en iedereen die hem gesteund heeft.

Bladna.nl