Zoeken

Marokkaanse belastingdruk bij hoogsten ter wereld

7 juni 2014 - 14:44 - Economie

©

Marokko bezet de 12e plaats van landen die hun bevolking het meest belasten. Dat blijkt uit een rapport van KPMG, Amerikaanse accountants- en adviesorganisatie.

Het rapport vergelijkt het fiscaal regime van 155 landen wereldwijd. In Marokko bereiken de indirecte belastingen 30%. Qatar sluit de ranking af met slechts 10%.

In de regio Noord-Afrika Midden-Oosten staat Marokko op de 3e plaats van landen met de hoogste belastingen, na de Verenigde Arabische Emiraten en Soedan (35%).

KPMG uit kritiek op de veelheid aan indirecte belastingen die in Marokko moeten worden betaald. De organisatie moedigt de Marokkaanse regering aan om een nieuw economisch systeem te ontwikkelen in plaats van op de inkomsten van belastingen te wachten om de staatskas te vullen.

Noureddine Bensouda, Penningmeester van Marokko, verklaarde een tiental dagen geleden dat hogere belastingen geen oplossing zijn voor de hervorming van de overheidsfinanciën. Deze hervorming kan enkel door middel van een strengere controle van de overheidsuitgaven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team