Zoeken

Marokkaanse autoriteiten bezorgd om snelle vooruitgang coronavirus

13 mei 2020 - 17:20 - Marokko

©

Mohamed Lyoubi, directeur epidemiologie bij het Marokkaanse ministerie van Gezondheid, heeft laten weten dat Marokko de verspreiding van het coronavirus niet in de geplande deadline zal kunnen stoppen. Reden daarvan zijn de vele schendingen van de lockdown en de toename van het aantal haarden in het koninkrijk.

"Als de preventieve maatregelen en basisregels niet worden nageleefd, zullen we het virus niet snel kunnen stoppen", aldus Lyoubi, volgens wie de stijging van het aantal besmettingen in het land zorgwekkend blijft, dit terwijl het einde van de noodtoestand over enkele dagen gepland staat.

"Het virus blijft zich verspreiden onder unieke en precieze omstandigheden", zei de expert, die de bevolking oproept om de noodtoestand strict na te leven.

Maandag werden 218 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld in Marokko, waarvan 196 in de familiale kring. Sinds het begin van de epidemie werden 6418 mensen positief getest op het virus, waarvan 27,3 procent in de regio Casablanca-Settat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team