Zoeken

Jonge Marokkaanse homo neergestoken in Madrid

30 december 2020 - 21:20 - Wereld

©

Op 22 december is in Madrid een 19-jarige Marokkaan neergestoken. Hij hield vijf hechtingen aan zijn arm over aan de mes aanval. Een jaar eerder was hij Marokko nog ontvlucht om te ontsnappen aan een veroordeling voor homoseksualiteit door een Marokkaanse rechter.

"Tijdens de vlucht voor dit soort agressie kwam ik in Spanje aan." Op deze manier uit het jonge slachtoffer zijn frustratie over het incident. Ali (niet zijn echte naam) is 19 jaar en een LGBT-asielzoeker in Spanje. Momenteel verblijft hij in het ontvangstcentrum "Las Caracolas" in Madrid.

De aanval gebeurde toen hij zittend op een bankje in een buurtpark werd benaderd door een man die hij niet kende. Op de vraag van de man aan Ali of hij "Queer" is, volgt direct een messteek in zijn arm. Naast de vijf hechtingen die hij hieraan overhield, verkeert hij ook in een emotionele shock. "Het is traumatisch dat deze dingen mij overkomen in Spanje, omdat ik hierdoor de situaties die ik in Marokko heb meegemaakt opnieuw beleef en me onveilig voel", vertelt hij aan Eldiario.

Ali is in Marokko veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden voor het overtreden van de wet die homoseksualiteit strafbaar stelt. "Ik heb veel gevallen meegemaakt van sociale discriminatie, discriminatie binnen het gezin, enzovoort. Ik ben juist gevlucht naar een veilige plek waar homo zijn geen probleem is."

Na de aanval is Ali opgevangen in een openbaar opvangcentrum voor LGBT-vluchtelingen. Hier wordt hij begeleidt door de vereniging Kifkif, die onder andere migranten en asielzoekers opvangt en ondersteunt als ze te maken krijgen met discriminatie op basis van hun seksuele geaardheid. Ali heeft een klacht ingediend bij de politie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team