Zoeken

Marokkaans-Nederlandse Sanna trapt morgen vaccinatiecampagne af

5 januari 2021 - 16:00 - Wereld

©

Woensdag gaat in Nederland de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus van start. De 39- jarige verpleeghuismedewerker Sanna Elkadiri krijgt de allereerste coronaprik.

Het ministerie van Volksgezondheid liet weten dat ze op woensdag 6 januari starten met het vaccineren van zorgmedewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen. De eerste mensen uit deze groep van circa 269.000 zorgmedewerkers worden gevaccineerd bij de GGD-priklocaties in Veghel.

Sanna Elkadiri trapt morgen de vaccinatiecampagne af. Ze staat al sinds het begin van de coronacrisis in de frontlinie. Ze werkt als verzorgende met een ambassadeursfunctie in verpleeghuis Het Wereldhuis in het Brabantse Boxtel. Toen haar directeur van Zorggroep Elde Maasduinen haar zaterdag vroeg of ze als eerste Nederlander ingeënt wilde worden met het vaccin van Pfizer was ze meteen enthousiast.

Aan het AD vertelt Sanna dat ze de angst voor het vaccin wel snapt: "Op Facebook en andere sites staan zoveel negatieve reacties, cowboyverhalen en complottheorieën. Maar ik heb veel vertrouwen in de wetenschap. Het voelt veilig, als mijn cliënten daardoor langer van hun kinderen en kleinkinderen kunnen genieten en de maatschappij weer normaler kan worden, draag ik daar graag mijn steentje aan bij", zegt ze tegen de krant.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team