Zoeken

Marokkaans militair hospitaal in Beiroet heeft ruim 50.000 medische diensten verleend

14 oktober 2020 - 17:00 - Wereld

©

In de nasleep van de explosie die het leven kostte aan meer dan 200 mensen in Beiroet, heeft Marokko een militair veldhospitaal opgericht. In totaal zijn er 51.223 medische diensten verleend door Marokkaanse medische teams.

Op 10 augustus werd het militaire veldhospitaal opgericht. Tot op heden hebben 21.477 mensen geprofiteerd van de medische zorg die wordt aangeboden door ziekenhuispersoneel in verschillende specialismen.

Er zijn in totaal 394 chirurgische ingrepen uitgevoerd in verschillende specialismen, waaronder algemene chirurgie, orthopedie en gewrichtsgeneeskunde, neurologie, oogheelkunde, gynaecologie, verloskundige chirurgie, reanimatie, herstelchirurgie bij brandwonden, anesthesie, kindergeneeskunde en algemene geneeskunde. Er zijn ook 1672 medische tests, 2645 röntgenfoto’s en 1522 hart-echo’s afgenomen. 17.254 Libanezen zijn door het hospitaal van de noodzakelijke medicijnen voorzien, meldt MAP.

De directeur van het ziekenhuis, kolonel majoor Kacem Chagar, is verheugd over de professionele instelling waarmee de medische staf, bestaande uit 46 artsen en verpleegsters, de getroffen bevolking van Beiroet heeft geholpen. Ook verzekert hij dat er bij deze operatie altijd rekening wordt gehouden met de preventie- en voorzorgsmaatregelen tegen de coronavirus pandemie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team